De Knoef
Knus & Comfortabel

Honden welkom

We verwelkomen graag gasten met 1 of 2 honden. Deze mogen gratis mee.

De Knoef en het trainingsveld ervoor zijn volledig omheind (Hekwerk 1.40 m. en schutting 1.80 m.).

Zelf hebben we een sportieve labrador, Puk. Daarnaast hebben we 2 katten.

Uiteraard is het wel belangrijk dat uw hond sociaal gedrag vertoont naar mens en dier.

Op de wandelpaden van de naastgelegen landgoederen dient de hond aangelijnd te zijn. In de regio zijn er meerdere prachtige losloopgebieden, al dan niet omheind.

Inez is Kynologisch Instructeur en runt een kleine hondenschool La Woef.

Voor de B&B De Knoef bevindt zich een trainingsveldje met  een trainingstent. Hier worden op vrijdag en zaterdag mogelijk enkele privélessen gegeven. Het zitje voor de B&B is afgescheiden van het trainingsveldje dmv een 1.40 m. hoog (hondvriendelijk) hek.

Eventueel kunt u het verblijf combineren met 1 of meerdere privélessen of een Begeleide wandeling. Tarieven hiervoor staan op de website van La Woef.

Indien gewenst kunnen we een bench voor uw hond klaarzetten, dan hoeft u deze niet zelf mee te nemen. Ook zijn er voer-/drinkbakken en oude handdoeken om uw hond mee af te drogen, mocht dat nodig zijn.

Gezien de grootte van de B&B denken wij dat 1 grote hond of 2 wat kleinere prima past. Maar u kent uw eigen honden het beste en als 2 grote honden of 3 kleinere hondjes bij u thuis rustig samenleven, dan kan dat wellicht hier ook. U kunt altijd even contact opnemen om te overleggen.

Vuurwerkvrij?

Een vraag die hondeneigenaren vaak stellen is of de omgeving vuurwerkvrij is. Het antwoord is in Nederland soms moeilijk te geven. Ja, wij doen zelf niet aan vuurwerk; B&B De Knoef ligt ongeveer 70 meter van de openbare weg én er staat dus ook een tent nog die extra afscheiding biedt. Er wordt hier aan de weg zelf amper vuurwerk afgestoken, maar met Oud & Nieuw wel wat door gezinnen die hier in de buurt wonen. Uiteraard hebben wij er ook geen controle over als mensen wat vuurwerk in hun eigen tuin willen afsteken. Op oudejaarsdag hoor je in de middag in de verte wat knallen van het carbidschieten, maar dat is dus echt op een flinke afstand. De dagen voorafgaand aan oudejaarsnacht zijn rustig. Al met al is het minimaal in vergelijking met het vuurwerkgeweld in stedelijk gebied. Zeker als u met uw hond in het huisje bent, zal het geluid van vuurwerk nagenoeg niet hoorbaar zijn. 100% garantie op volledige stilte of geen enkele knal kunnen we nooit geven (Ook al zouden we dat nog zo graag willen).

Tent
Tent
Tuin
Tuin
Tent
Tent
Bench beneden
Bench beneden
Tuin
Tuin